Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

maandag 21 september 2015

The voice of the sea

Goedemorgen allemaal,

Alles wat met het strand, water en zeeleven heeft te maken, boeit en inspireert mij altijd. Ik ben dol op schelpen, zand, zeepaardjes, maar ook alle andere dieren die in de zeeën en oceanen leven. Het zal dan ook niet verbazend zijn dat ik daarvan heel veel stempels heb. In eerste instantie wilde ik één van mijn walvis stempels gebruiken, maar vond het tere en schattige zeepaardje beter in de waterdruppel passen.



Ik heb eerst een mal gemaakt van een waterdruppel en de contouren met witte PanPastel overgenomen. Daarna de kleuren aangebracht. Na het fixeren aan de linkerzijde met een sponsje wat VersaMark aangebracht om de witte glansstreep dikker met witte PanPastel te kunnen aanbrengen.

Daarna de mal van de uitgeknipte waterdruppel op de druppel gelegd om de achtergrond met een sponsje te kunnen kleuren. Als laatste met blauwe distressinkt de stempels aangebracht. Daarna het zeepaardje en alle andere stempelafdrukjes buiten de waterdruppel met PanPastel ingekleurd.

Als laatste toch weer de meltingpot tevoorschijn gehaald en wat schelpjes gegoten met zwarte en transparante embossingpoeder. Na het gieten deze vormpjes met een kwastje voorzien van een dun laagje paarse en blauwe Perfect Pearls in de kleuren van de kaart. Om de Perfect Pearls te kunnen fixeren de vormpjes heel kort met de heat gun.

Het ankertje is uit cardstock gestanst. Daarna zwarte embossingpoeder met een snufje blauwe Perfect Pearls in de meltingpot gedaan en daar het ankertje doorheen gehaald. Om het anker te kunnen uitgooien, het aan een kettinkje bevestigd en aan de kaart vastgemaakt.

De gebruikte kleuren zijn:
Druppel en achtergrond :   470.5  Violet
470.0  Violet Tint
520.5  Ultramarine Blue
560.8  Phthalo Blue Tint
580.3  Turquoise Shade
580.5  Turquoise
800.5  Black
100.5  Titanium White

Zeepaardje :                       220.5  Hansa Yellow
250.5  Diarylide Yellow
340.5  Permanent Red
380.5  Red Iron Oxide
380.8  Red Iron Oxide Tint
740.5  Burnt Sienna
                             
Het was weer heerlijk ontspannend om deze kaart te maken en hoewel ik al lang naar de herfst heb uitgekeken, omdat ik dol ben op herfstbladeren, herfstkleuren en paddenstoelen om kaarten te maken, inspireerde het schattige kwallen stempeltje ook wel weer voor het maken van een kaart. Dus weer ideeën genoeg voor de volgende kaart.

Els

4 opmerkingen:

Marijke zei

Mooie kaart els. De kleuren vind ik ook erg mooi bij elkaar passen en de uitleg vind ik erg goed. Zo kan je zelf ook een techniek erbij leren. Super,
groetjes Marijke.

Wenda zei

Schitteren is hij weer geworden Els en je DRUPPEL komt heel mooi uit.

Liefs Wenda

Els zei

Praat niet meer over de druppel Wenda, het is uiteindelijk wel de derde druppel die met moeite door kon naar de finale. Het beschrijven is eenvoudiger dan het uitvoeren.

Liefs Els

Els zei

Dank je wel Marijke voor de reactie.

Groetjes,
Els