Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

maandag 6 juni 2016

Eenden op een kippenei

Hallo allemaal,

het idee om een ei met PanPastels te kleuren was eigenlijk al met Pasen geboren, maar door alle drukte in die tijd is het er niet van gekomen. Door alle jonge eendjes, meerkoetjes en waterkippetjes in de singel, kwam opnieuw het idee om PanPastels op een ei uit te proberen.


Ik ben daarvoor speciaal op zoek gegaan naar witte eieren. Het doosje met witte eieren zette ik zonder medeling of briefje in de koeling en voor ik het door had waren deze allemaal al geconsumeerd. Het was al te laat om opnieuw naar de winkel te gaan en daarom noodgedwongen een bruin ei genomen.

Allereerst heb ik twee eieren uitgeblazen en goed met water uitgespoeld. Nadat deze goed droog waren, heb ik op één eierschil een aantal testjes gedaan met het aanbrengen van de PanPastels.
Gezien mijn ervaringen met het werken met PanPastels op zand  en schuurpapier heb ik in eerste instantie een deel van de schil met fijn schuurpapier bewerkt. Het resultaat was echter teleurstellend en de kleuren kwamen op de gladde, onbewerkte schil beter over. Ook na het schuren met groffer schuurpapier werden de resultaten niet beter.


Daarom aan de slag gegaan met een onbewerkte schil. Ik ben een fan van de tekeningen van Eline Pelinkhof en voor dit project heb ik drie eendjes van een knipvel uitgekozen om op het ei uit te werken.De tekeningen heb ik met een potlood (HB) op de schil getekend en daarna ingekleurd met PanPastels.


Na het inkleuren zijn met witte acrylverf en een satéprikkertje de stippels op de halsdoekjes van de eendjes aangebracht. Daarna het ei gefixeerd. Helaas had ik te veel vertrouwen in de fixeer, want toen ik een vlekje wilde wegwerken, dat na het fixeren op het ei gekomen was, veegde ik alles van het ei af. Helaas moesten toen twee tekeningetjes weer worden gerestaureerd.

Na de restauratie de werk standaard vervangen door een nieuwe standaard met gras en deze beplakt met bloemetjes die zijn gemaakt met een Olba tang.

 De gebruikte kleuren zijn:
220.5  Hansa Yellow
250.5  Diarylide Yellow
280.5  Orange
340.3  Permanent Red Shade
340.5  Permanent Red
380.5  Red Iron Oxide
520.1  Ultramarine Blue Extra Dark
560.3  Phthalo Blue Shade
580.8  Turquoise Tint
640.1  Permanent Green Extra Dark
660.3  Chromium Oxide Green Shade
660.5  Chromium Oxide Green

Ik heb mijn ei gelegd en hoop dat ook jullie weer inspiratie hebben om lekker me de PanPastels aan de slag te gaan. Veel succes weer!
1 opmerking:

ann B zei

Wat een leuk idee en prachtig resultaat !