Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

zaterdag 14 september 2013

Winters landschapje

Met de stansen van Marianne Design en de Pan Pastels heb ik een winters landschapje gemaakt.


Werkbeschrijving:
-Leg je landschapstans (LR0283, Horizon Pinetree) op de voorkant van je opengeklapte kaart en stans. Doordat de zijkanten nog vastzitten, kun je het landschapsgedeelte omvouwen tot het idee van easelcard.
-Spuit op de bovenste helft Goosebumps spray(ondergedeelte even omklappen/afdekken) en laat goed drogen. Bewerk dan met Pan Pastel Phthalo Blue 560.5 en Turqoise 580.5 Waar de Goosebumps zitten, blijft het wit, leuk voor een winters landschapje!


-Stans een extra stansje en gebuik dit als mal om een landschapje te maken met Pan Pastel. Ik gebruikte hier de rondingen om wat heuvels te maken. (zie foto boven) Gebruik hiervoor de kleuren Ultra Marine Blue Shade 520.3 ; Turqoise Shade 580.3 en Phthalo Blue Shade 560.3
-Fixeer tussendoor, dan houd je de randen scherper.
-Klap je stans om en leg de bomen onder de bomen van de kaart, breng nu de schaduw van de bomen aan met Paynes Grey 840.3 en Phthalo Blue Shade 560.3 (zie foto hieronder)


-Breng Stampendous embossing enamal Shabby white aan en verhit aan de onderkant, zodat het gaat smelten en het als sneeuw op de grond blijft liggen.
-Stempel de tekst doorlopend onderaan de kaart.
-Stans de kerstbomen en hertjes en bewerk ze met Pan Pastel Paynes Grey 840.3 en Perm. Green Ex. Dark 640.1-Vouw onderaan de kerstbomen een strookje om en gebruik dit als plakstrookje om de bomen in het landschap te plaatsen. Geef de hertjes een plekje met foamtape.


Van boven ziet het er zo uit:


Zo is de kaart dichtgevouwen voor in de envelop...


Gebruikte materialen:
Pan Pastel:
*Turqoise 580.5
*Phthalo Blue 560.5
*Ultra Marine Blue Shade 520.3
*Turqoise Shade 580.3
*Phthalo Blue Shade 560.3
*Paynes Grey 840.3
*Perm. Green Ex. Dark 640.1

en verder:
-Marianne Design LR0283 (Horizon Pinetree),
-Marianne Design COL1330 (Christmas village dec. set)
-EC0151 (Eline's X-mas teksten),
-Stampendous embossing enamal Shabby White,
-Goosebumps spray.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

4 opmerkingen:

annekescardart zei

Heel mooi geworden Boukje. Mooi de schaduw van de bomen en de vlokjes sneeuw op de voorgrond. Je hebt het ook heel duidelijk beschreven en laten zien. Een creatieve groet Anneke.

Gerrina zei

Mooi! Krijg het er spontaan wat koel van! Sceneries vind ik altijd al mooi, maar zo in 3D is heel mooi! Groetjes, Gerrina

Selma Teunissen zei

PRACHTIG!

roelie zei

heel mooi winter landschap

gr roelie