Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

dinsdag 14 juli 2015

See you Soon

Goedemorgen allemaal,

Bij het werken met PanPastels, maar ook bij het maken van mijn stempelkaarten met inkt, start ik altijd met een witte kaart als achtergrond. Daarom besloot ik om voor deze kaart een keer op zwart karton te starten.

Met dunne potloodlijnen zijn de contouren van een oog op het zwarte karton getekend. Daarna heb ik de eerste kleurlaag met een sponsje aangebracht. Het gaf niet direct het gewenste contrast, maar ben verder gegaan met het uitwerken met doezelaars en geurloze terpetine. Dit was lastig; door de terpetine bleef de PanPastel even vochtig, waardoor niet direct de kleur zichtbaar werd. Het was dan ook even spannend hoe het opdroogde. Voor een goed resultaat, moesten er wel een aantal lagen over elkaar worden aangebracht.

Nadat het oog gereed was; alles ingespoten voor een beschermlaag. Daarna nogmaals de kleuren van de huid met een sponsje aangebracht en de rand aan de onderzijde van het oog nogmaals met een doezelaar en terpetine aangebracht. Als laatste met  zwart de oogharen aan de onderzijde en de wimpers getekend. Ook de wimpers in een paar lagen aangebracht voor het gewenste resultaat.
De gebruikte kleuren zijn:

Oog       :      100.5 Titanium White
800.5 Black
340.8 Permanent Red Tint
380.8 Red Iron Oxide Tint
520.5 Ultramarine Blue
560.8 Phthalo Blue Tint
580.3 Turquoise Shade
580.5 Turquoise


Huid       :      340.8 Permanent Red Tint
                     380.5 Red Iron Oxide
380.8 Red Iron Oxide Tint
740.5 Burnt Sienna

Wenkbrauw: 100.5 Titanium White
380.5 Red Iron Oxide
380.8 Red Iron Oxide Tint
740.5 Burnt Sienna
                             
Vond het lastiger dan verwacht om met PanPastels op zwart karton te werken, maar aan de andere kant ook wel weer een uitdaging die ik zeker nog wel eens zal aangaan. Mijn eerste gedachte was om ook een traan in de ooghoek te tekenen, maar omdat het buiten al zoveel regent, heb ik besloten om het niet nog triester te maken. See you Soon bij de volgende uitdaging.


Els

2 opmerkingen:

Wenda zei

Schitterende kaart geworden en goed gelukt hoor op het zwarte karton.

Hugs Wenda

Lydia Boode zei

wat een super gaaf oog is dit zeg.

groetjes