Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

dinsdag 23 april 2013

Portret (of hoe alsof doen)


Hoi hoi!

Hoewel ik me nooit op mijn gemak gevoeld heb bij het tekenen van portretten, heb ik bij het volgen van een online cursus met Kate Thompson een manier gevonden om dit te omzeilen.

Het gaat erom te werken op een foto. Bij het bekijken van Kate's techniek dacht ik: waarom niet met PanPastel? Hier is mijn eerste poging:


Ik ben vertrokken met de foto van een reclame voor juwelen.


Eerst heb ik er met een rol een zeer dunne en onregelmatige laag gesso over aangebracht.


Het was zeer ontspannend om er met de PanPastels kleur op aan te brengen! Ik hebt voornamelijk rond schaduwschakeringen gewerkt. Enkel de tekst heb ik met Posca pen gedaan. 


Voor de eerste keer wou ik dat ik meer schakkeringen grijs had en oker en roze en...


Dit was zeer ontspannend en aangenaam om doen en ik ben dol op het resultaat (al besef ik maar al te goed dat ik er niet beter van zal leren tekenen... lolll) dus zal ik dit zeker nog heeeeeeel vaak doen!
Na het aanschaffen van nog 'enkele' kleurtjes ;)))

5 opmerkingen:

Gerrina zei

Blijf dat ook moeilijk vinden, maar het is wel leuk om te oefenen! Leuk deze manier (kun je wat mee...) Groetjes, Gerrina

janieworkum zei

Dat heb je prachtig gedaan, hierdoor is het een hele andere foto geworden.
groetjes Janie

Hella zei

Mooi om te zien hoe het portret veranderd is. Ik kan ook helemaal niet tekenen en sowieso geen portretten, maar op deze manier kun je wel je eigen draai aan een foto/portret geven.

Anoniem zei

wow, fantastic artwork. It have a wonderful touch, a great charisma

Unknown zei

Mooi hoor! Heel speciaal. Ik krijg allemaal nieuwe ideetjes wat ik straks met mijn panpastels kan gaan doen... nog 6 nachtjes slapen tot mijn verjaardag.... en tot ik de doos panpastel krijg!