Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

zondag 15 december 2013

Snelle en Chalk Kerstkaarten

Moet je nog kerstkaarten maken? Of ben jij al helemaal klaar? Voor het geval je er nog een aantal moet maken, heb ik er hier een aantal met PanPastel die zo klaar zijn.

De 1e kaart:

Deze is gemaakt op wit papier. Met behulp van een stempelliniaal heb ik de kerstballenslinger (Papermania) gestempeld met Versamark. Gesponst met Pan Pastel 470.3 Violet Shade. Daarna weer met de stempelliniaal de kerstsokken (Papermania) en de tekst (Studio Light) met Versamark gestempeld. Daarover gesponst met PanPastel 430.5 Magenta. Dit gefixeerd met fixative en laten drogen.
Ondertussen ben ik verder gegaan met de tweede kaart, maar ik laat je de afwerking van deze kaart meteen zien:
Twee stukken kerstlint (Xenos) over de kaart geplakt en de hoeken afgerond.
Het derde stuk kerstlint geplakt. De hoeken van een kaart ook afgerond en verhoogd daar opgeplakt.


De 2e kaart:

Voor deze kaart een kerst-achtergrondstempel (Stampendous) gebruikt. Deze ingekleurd met PanPastel340.5 Permanent Red en 680.3 Bright Yellow Green Shade.
Onderaan de kerstsokken gestempeld weer met Versamark en deze met 780.3 Raw Umber Shade gekleurd. Dit gefixeerd met fixative en laten drogen. Daarna de sterren met Versamark gestempeld en gekleurd met PanPastel 780.3 Raw Umber.
Washitape (Xenos) erop geplakt en de hoeken weer afgerond. De hoeken van een kaart ook afgerond. Verhoogd op de kaart geplakt.


De 3e kaart:
Deze derde kaart is ook een snelle kaart maar dan wel met een Chalk-techniek:
Het was een beetje uitproberen wat het beste zou overkomen. Uiteindelijk heb ik op een stuk zwart papier de kerstman (PSX) en de tekst (Studio Light) met Versamark gestempeld en ben daaroverheen gegaan met PanPastel 820.5 Neutral Grey.
De hoeken weer afgerond ook van een kaart en opgeplakt. Misschien dat het nog school-bord-achtiger zou over komen als je witte Panpastel gebruikt.


De 4e kaart:

Voor de vierde kaart heb ik een andere manier gebruikt om een Chalk-effect te krijgen. De kerstman weer met Versamark op een stuk zwart papier gestempeld, maar nu met witte Embossing Poeder en de heattool bewerkt. Nadat dit afgekoeld was met PanPastel 100.5 Titanium White over de hele kaart gesponst.
Dit gefixeerd met fixative en laten drogen. En toen bleek dat het fixetive ervoor zorgde dat een gedeelte van de dunne laag PanPastel in het papier trok... Het effect is dus sterker als je niet fixeert; aan jou de keus wat je wilt; het blijft dan wel afgeven... De kaart op maat gesneden en verhoogd op een witte kaart geplakt, nadat ik de tekst met zwarte Versafine had gestempeld.


Veel plezier met het maken van je kerstkaarten!


Creatieve groetjes,
Gerrina

4 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

ik zit nog in volle productie nog een 100 tal te gaan denk ik, dus dank je wel voor de inspirtatie, wie weet kan ik het wel een keertje gebruiken,
leuke resultaten,
grtjs,martina
x

Mieke zei

Ze zijn heel mooi, vooral die met de Kerstman.

Gerrittina zei

Leuk hoor Gerrina. Die kerstman is leuk. Dank voor je uitleg.

Gr. GZ

Anneke zei

Heel leuk idee. wat mooi komt het toch uit op zwart papier. Groetjes Anneke