Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

zaterdag 17 januari 2015

Relaxing Great Dane

Goedemiddag!

Het is tijd voor mijn tweede bijdrage aan dit ontzettend leuke en leerzame blog!

Ditmaal, zoals beloofd, een tekening van een hond. En niet zomaar een hond; een Duitse Dog (of zoals ze dat ik het Engels zeggen; Great Dane. De Duitse Dog wordt ook wel de Apollo onder de honden genoemd, naar de Griekse god Apollo, vanwege zijn imposante verschijning en het feit dat ze vaak in een soort standbeeldhouding voor je kunnen gaan staan. Deze schoonheid is Dominique vom Hause Black Diamond, hier pas 9 maanden oud.

Ik heb gekozen voor een afbeelding van een zwarte jonge Dog, waarbij het werken met schaduwen en lichtval een enorm belangrijke rol speelt. Voor deze tekening heb ik gekozen voor A3 formaat gekorreld papier van Clairfontaine (180gr).


Voor ik begin met de opzet van een tekening, kijk ik heel lang naar de afbeelding. Ik probeer ieder detail in me op te nemen en als het ware één te worden met de hond; alsof ik 'm kan aanraken. Op die manier kan ik de afbeelding ook 'in mijn hoofd' voor me halen en hoef ik niet continu naar de afbeelding te kijken.

Wanneer ik het de afbeelding genoeg in me heb opgenomen, zet ik de afbeelding licht op met zwarte PanPastel (800.5 Black) en de Round Sponge Bar van Sofft. De vlakken die overduidelijke donkerder zijn op de afbeelding zet ik iets donkerder aan.


Als ik tevreden ben over de opzet, pak ik de afbeelding erbij en ga ik heel secuur en gedetailleerd de donkere vlakken aanzetten met de Sofft Knife met Point cover. Dit realiseer ik door meerdere malen met de zwarte PanPastel (800.5 Black) over hetzelfde vlak te gaan; des te vaker ik een laagje opbreng, des te intenser de kleur wordt. Sommige vlakken bestaan uit 3 lagen, terwijl ik andere vlakken van wel 5 lagen voorzie. De witte vlek op de borst van de hond heb ik gecreëerd door dit als 'uitsparing' te laten. Ik heb dus géén witte PanPastel gebruikt. De beduidend lichtere vlakken en lijnen heb ik gecreerd met gebruik van een Tombow Mono Zero Eraser met ronde punt en een Royal Talens kneedgum.

 

Normaliter werk ik weinig met kleuren, maar om dit mooie plaatje compleet te maken heb ik besloten de groen en blauwe achtergrond ook over te nemen, zij het iets genuanceerder. Het blauw heb ik opgezet met PanPastel in de kleur Phthalo Blue Tint (560.8) met de Sofft Round Angle Slice. Ook hier heb ik met meerdere lagen gewerkt; dicht om de hond heb ik meerdere lagen aangebracht, zodat de kleur intenser werd. Naar buiten toe heb ik de kleur laten vervagen. Het gras heb ik opgezet met een combinatie van materialen; PanPastel en Rembrandt Soft Pastels. De basisopzet van het gras heb ik gedaan met PanPastel Chromium Oxide Green Tint (660.8). Om de grovere structuur van gras te creëren heb ik gebruik gemaakt van Rembrandt Soft Pastel in de kleuren Permanentgroen Licht (618,5), Vermiljoengroen Licht (626,9) en Vermiljoengroen Donker (627,5). Deze heb ik geblend met een waaierkwast.

En dit is het eindresultaat:


Mocht je vragen hebben over de tot standkoming van deze tekening of over tekenen met PanPastel in het algemeen, laat het dan weten middels een reactie op deze 'blogpost'. Ik zal mijn best doen jullie vragen zo snel mogelijk te beantwoorden!

Ik zou het leuk vind te horen wat jullie van de tekening vinden!

Mocht je meer van mijn tekeningen willen zien, breng dan een bezoekje aan mijn Facebook pagina www.facebook.com/artbytalitha en klik op 'like'.

Lieve groet,
Talitha9 opmerkingen:

Anneke zei

Prachtig. Jij kunt toveren met Pan Pastel. Schitterend. Groetjes Anneke.

Gerrittina zei

Wauw wat is dit gaaf! Zijn vacht heeft zo'n prachtige glans. Knap gedaan hoor. Ik ga zeker kijken op jouw FB.
Gr. GZ

Juanita zei

Wauw, echt fantastisch zeg!!!
Liefs Juanita

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Een waar kunstwerk Talitha!! Wat een talent...geweldig zoals jij met PP kunt werken!! Complimenten...
Groetjes, Alie

Bea zei

Prachtig!!!

Boukje zei

Mooi gemaakt zeg, knap hoor!!
Groetjes Boukje.

Lydia Boode zei

Weer helemaal geweldig.Zo mooi.
Hugs
Lydia

Elly zei

PRACHTIG!!!!! Wat een talent!!!

Unknown zei

Wat een mooie, lieve en motiverende reacties, dankjulliewel!!!
Liefs, Talitha