Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

donderdag 14 juli 2016

Believe in your dreams


Hallo allemaal,

bloemen en vlinders horen voor mij ook echt bij de zomer. Daarom ondanks de vele regen toch een kaart met dit thema.


Dit keer gewerkt met VersaMark en de parelmoer (pearlesecent) kleuren van PanPastel. Het werken met VersaMark in combinatie met Panpastel roept jeugdherinneringen op. Als kind vond ik het altijd erg leuk om te krassen op toverblokken. Net als bij VersaMark zag je de figuren al als je het blok schuin tegen het licht hield, maar het was toch altijd spannend hoe de lijnen door kleurpotloden tevoorschijn werden getoverd.


Voor deze kaart weer begonnen met een wit stuk karton. Daarover voor de eerste laag als achtergrond met een spons pearlescent geel aangebracht. Na het fixeren de achtergrondstempels met VersaMark gestempeld en met een spons met  pearlescent geel en oranje bewerkt.

Na het opnieuw fixeren van deze laag de grote bloemen met VersaMark op de kaart gestempeld en deze met pearlescent rood te voorschijn getoverd. Tussen deze bloemen de vlinders gestempeld. Deze met pearlescent blauw, violet en groen bewerkt. Om deze kleuren een beetje te vervagen voor het fixeren met een papier zakdoekje over de kaart gewreven.

Daarna de grote vlinders en de tekst “believe in your dreams” met zwarte Memento op de kaart gestempeld. De lijfjes van de vlinders en delen van de vleugels blauw ingekleurd. Als laatste de kaart nogmaals gefixeerd.

Daarna de kaart eerst op een stuk bruin cardstock dat 2 mm groter is geplakt en dit geheel weer op een stuk dubbelgevouwen blauw parelmoer karton dat ook 2 mm groter is, geplakt.

De gebruikte kleuren zijn:
520.1  Ultramarine Blue Extra Dark
520.5  Ultramarine Blue
951.5  pearlescent geel
952.5  pearlescent oranje
953.5  pearlescent red
956.5  pearlescent green

Door het werken met de parelmoer kleuren heeft deze kaart een mooie glanzende uitstraling. Doordat in de parelmoer kleuren van PanPastel mica is verwerkt, verandert de kaart van kleur en glans als de kaart wordt bewogen en er een andere lichtval is. Ook heeft de kaart daardoor meer diepte.

Hoop dat jullie weer inspiratie voor nieuwe kaarten hebben gekregen.
Veel succes weer!