Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

vrijdag 29 juli 2016

Weet dat ik aan je denk


Hallo allemaal,

de eerste dag van onze zomervakantie zag ik de zon mooi ondergaan aan de horizon; een prachtig gezicht met mooie warme kleuren. Helaas duurde het daarna weer lang voordat wij dat een tweede keer zagen, want er volgden vele dagen van regen. Toch was het een inspiratie voor een nieuwe kaart met PanPastels.


 

Gestart met een wit stuk cardstock waarop met VersaMark de achtergrondstempel met schijven boomstam is gestempeld. Deze stempel met boomstammetjes is van Impression Obsession Rubber Stamps en is van de serie cover.a.card. Dat zijn hele mooie en fijne stempels. Met één afdruk heb je een kaartvullende achtergrond. Na het stempelen diverse warme PanPastel kleuren met sponsjes aangebracht. Als laatste dit deel van de kaart gefixeerd.

Daarna met een kleine stans een rondje uitgestanst en deze mal gebruik om op een tweede wit stuk cardstock de ondergaande zon met een soft tool te maken. Nadat de zon op de juiste kleur was het uitgestanste rondje op de zon gelegd en met een grotere spons de kleuren van de lucht aangebracht. Ook dit deel gefixeerd.

Als laatste met zwarte Memento de stempel met de silhouetten van de bomen aanbracht.

Als laatste de een deel van de achtergrondstempel met de boomstammetjes opnieuw met VersaMark gestempeld en met de zelfde tinten PanPastel bewerkt als de grote kaart met de boomstammetjes. Daarna de mooiste 4 boomstammetjes uitgeknipt om deze op de 4 hoeken van de kaart met de bomen te kunnen plakken.

Op één van de boomstammetjes pastje precies een ronde tekststempel met de tekst “Weet dat ik aan je denk, want onze vriendschapis een geschenk”.

De kaart met de boomstammetjes op een stuk dubbelgevouwen cardstock donkerbruin parelmoer geplakt.

De kaart met de silhouetten van de bomen eerst op een stuk crêmekleurig karton geplakt dat rondom 1 mm groter is. Deze kaart ook op een stuk cardstock donkerbruin parelmoer geplakt dat ook weer rondom 1 mm groter is. Dit schuin op de kaart met de boomstammetjes geplakt en op elke één van de uitgeknipte boomstammetjes geplakt.

De gebruikte kleuren zijn:
220.5  Hansa Yellow
250.5  Diarylide Yellow
280.1   Orange Extra Dark
280.3   Orange Shade
280.5   Orange
280.8   Orange Tint
340.5  Permanent Red
380.5  Red Iron Oxide
430.5   Magenta
520.1   Ultramarine Blue Extra Dark
520.3   Ultramarine Blue Shade
520.5   Ultramarine Blue
740.5   Burnt Sienna
740.1   Burnt Sienna Extra Dark
740.3   Burnt Sienna Shade

Ik hoop dat jullie de zon vaker in jullie vakantie kunnen of hebben zien ondergaan dan wij hebben gedaan, maar ondanks dat hebben wij toch een mooie en fijne vakantie gehad.

Hoop dat jullie weer inspiratie voor nieuwe kaarten hebben gekregen.
Veel succes weer!
2 opmerkingen:

Wenda zei

Hij is weer super mooi geworden Els.

Hugs Wenda

Daniela Rogall zei

Beautiful Els!