Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

dinsdag 9 oktober 2012

Kerst in geel-groen


Hallo,
een geelgroene kerstkaart, dat moet volgens mij kunnen. 

p.s. Ik zie dat blogger mijn foto's een kwart slag heeft gedraaid, dus even je hoofd schuin houden, dan staat de tekst op zijn plaats. 


Zeker als het zulke mooie heldere kleuren zijn. 
Dit is weer een super gemakkelijke kaart, waarvan je er een mooi stapel kunt maken voor de kerst. Ik zal dit jaar eens proberen op tijd klaar te zijn. 
Vaak heb ik pas tussen kerst-en nieuw tijd voor mijn kaarten. Ik maak dan maar nieuwjaarskaarten. Nu ik de PanPastels heb ontdekt, hoeft dat niet meer. Ik stuur dan mijn meer tijd-consumerende scrap-kaarten,  aan heel speciale mensen. 


Is dit geen prachtige kerstkaart, gemaakt met twee grote stempels van Papermania uit de Home for Christmas collectie. Beide zijn echt voordelig  onder de 8 euro. Ik heb niet zoveel PanPastels gebruikt, enkele beige en groene kleurtjes.Meestal weet ik niet meer precies waar ik mijn spons in gedoopt heb. 
Ik denk dat ik hier heb gebruikt de twee lichtste van Permanent Green 640.8 en 640.5 , zo ook bij Yellow Ocre 270.8 en 270.5
Ik wil nog proberen een stap voor stap tutorial te maken van mijn manier van werken, maar de tijd ontbreekt nog even.


Op het middenpaneel heb ik eerst met Versamark de stempellap Home Spun beïnkt,  dan heb ik mijn  gladde papier (Perfect Coloring Paper van Copic) daarop gedrukt. Even laten drogen, dan op een spons of sponsstokje de lichtste kleur opnemen en voorzichtig vegen over je papier, daarna kleur aanbrengen met de wat donkerder kleuren. Tussendoor kun je de spons even afvegen op een stukje keukenrol. Ik doe dat niet,  want ik vind juist het door elkaar lopen van al die kleurtjes zo mooi. ( ik ben een beetje een viezerik, zeg maar) Je kunt zien dat er hele hoogwaardige pigmenten inzitten, als ik meng behoud ik de briljante kleuren, dat is bij goedkopere kleurmiddelen vaak niet het geval.
Als ik ergens teveel op heb gesmeerd, neem ik een badstof doekje en wrijf het teveel er af. Je kunt ook met een gewoon gummetje wat weggummen.


De tekst en de hulsttakken heb ik met Archival inkt gestempeld, want die is echt zwart en meteen droog. Indian Black is ook een fijne inkt voor goed zwarte en scherpe afdrukken. Op de hulstblaadjes heb ik een heel dun laagje glitterlijm aangebracht.

Voor de grote kaart heb ik de kerstboom uit de stempelset meerdere keren half afgedrukt op het gladde papier en toen met de kleurtjes PP bewerkt.

Om te fixeren spuit je het papier in met een fixatief voor pastel, of met haarlak (deze zou je papier laten vergelen, maar dat is m.i.z.voor een kerstkaart niet erg.)

Om er een kaart van te maken heb ik beide papierdelen op donkergroen gemat, en dit op een lichtbeige kaart van 15,2 bij 15,2 gezet. Hier en daar een klein plaksteentje geplakt en binnen een kwartier heb je een kerstkaart.

Ik hoop dat jullie er echt mee aan de gang gaan, op de KreaDoe hebben we op de stand van De Duif een leuke workshop voor jullie, waarbij jezelf met de poeders mag gaan wrijven. 
Op woensdag, vrijdag en zaterdag ben ik er zelf ook.
groet Diny


8 opmerkingen:

Els Wouters zei

Dit is weer een prachtige kaart Diny. Ik denk dat ik maar is op zoek ga naar de stempels.

Elizabeth zei

wat een schitterende kerstkaart!! Ben benieuwd naar de tutorial als je nog eens tijd hebt.

roelie zei

wauw diny

hij is weer prachtig met die groen en gele kleuren

gr roelie S

roelie zei

ga ik zeker doen op de crea doe diny

een leuke WS volgen met pan pastel

leuk

gr roelie S

Tinie zei

Geweldig dat werken met de pan pastels, ik mocht zien hoe je zo'n kaartje maakte, zo snel en zo mooi, ik ben helemaal om!!!

Groetjes Tinie

Mieke zeiHallo Diny,

Zeer mooie kerstkaart, zo zie je dat
je met de pan pastels super mooie
kaarten kunt maken.
Kleurige groetjes Mieke Rutjens.

Boukje zei

Mooi met die achtergrondstempel!
Groetjes Boukje.

Brenda zei

hoi hoi.
de kaart is prachtig. ik heb hem in het echt gezien. heel mooi hoe je de kaart hebt opgebouwd.
groetjes Brenda