Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

zaterdag 6 oktober 2012

Be afraid. Be very, very afraid!!!

Sommige van jullie weten wel dat ik nogal van creepy dingen hou en in deze tijd van het jaar met de herfst en halloween kan ik me daar dan ook geweldig op uitleven. 

Dit project had ik al een tijdje in gedachten en ben er weken geleden al mee begonnen, maar het was maar steeds niet naar mijn zin. Heb het op mijn speeltafel gelegd en iedere keer weer iets aan veranderd, zoals wat meer kleur, andere stempel afdruk, grote spin ..mmm toch weer een andere spin ,kleiner blad iedere keer moest er weer iets anders aan gedaan worden en nu net heb ik het klaar en het is eindelijk naar mijn zin. 
Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden. 

Als basis heb ik een mooi houten foto lijstje genomen en dit met een dunne laag gesso bewerkt, zodat je de houtnerf er nog mooi in kunt zien. 
Toen de gesso droog was ben ik er met 4 kleuren pan pastel overheen gegaan en wel de volgende kleuren: orange - diarylide yellow - bright yell.green shade - orange shade . 
Iedere keer weer een beetje kleur aanbrengen, uitpoetsen, weer wat meer kleur en zo totdat het naar mijn zin was. Even fixeer erover gespoten om te zorgen dat ik met de verdere bewerking van de lijst de kleuren niet uit zou smeren.
Een achtergrond gezocht in dessin papier. Daarna de stempelafdrukken van het spinnenweb en vlekken op het hout gezet met zwarte Archival inkt. De grote dotten afdrukken zijn gezet met versamark en daarna met embossingpoeder bewerkt zodat het er mooi op komt te liggen. 
De stempelafdruk van de boom gezet op stempelpapier met Archival bruin en daarna ingekleurd met distressinkt. Dit ook bij de vleermuis en de mooie dame op de voorgrond (dit is gestempeld met archival zwart). De stempels zijn van Stampotique. De 2 tekst stempels zijn gezet met archival op wit stempelpapier en daarna heb ik het papier gekleurd met de blendingtool en verschillende kleuren distressinkt. 
Daarna blaadjes groot en klein bij elkaar gezet, wat mini pompoentjes,droogbloem, spinnen groot en klein, een klein houtje en een mini flesje. Deze dingen mooi verdeeld over verschillende plaatsen op de lijst om het een mooi geheel te maken. In het flesje zit BLOED;-).
Ik moet zeggen dat ik ervan genoten heb om dit zo in elkaar te freubelen ,ben alweer druk aan het denken voor het volgende werkstuk en ook dat gaat CREEPY worden ahhaahah . Bedankt voor het kijken,  groetjes Rosita

8 opmerkingen:

Lydia zei

Vind dit wel heel gaaf geworden. Ben helemaal niet van de Halloween, maar zou toch spontaan fan worden.
Nu nog de vraag hoe heb je het BLOED gemaakt, toch niet van je buurman he??? jhahahaha,
Hugs

HermaF zei

Geweldig Rosita!

Marileen Navest zei

Het ziet er super uit.
Ik vind halloween altijd al wel leuk dus spreekt dit me zeker aan.

ben benieuwd hoe je dat bloed doet en hoe het volgende project gaat worden.

Willy de Bruijne zei

Top!! wat een mooie creatie.

roelie zei

super creatie heb er van gemaakt

ik hou ook wel van halloween hoor

mooie warme kleuren bij al dat zwart

gr roelie S

Frea zei

Hallo Rosita, harstikke leuk zeg dit lijstje!! Heb zelf net een aantal Halloween kaarten gemaakt! Jammer dat er in Nederland zo weinig aan gedaan wordt. Ik vind het echt een leuk feest. Groetjes Frea

Saskia zei

oooooooooo Ro wat is die gaaf nu due af is. Ik moet die van mij nog plaatsten. Maar dat ga ik zo snel mogelijk doen.
Knuff Sas

Boukje zei

'k Hou niet zo van Halloween, maar de kleuren zijn mooi!
Groetjes Boukje.