Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

woensdag 13 januari 2016

Vogelhuisje


Hallo allemaal,

het is winter. Het is niet koud, maar je krijgt dan toch zin in dingen die bij de winter horen. Eén van de leukste elementen van de winter vind ik de sneeuw. Lekker wandelen door besneeuwde landschappen en bossen met het gezin en de honden. Sneeuwpoppen en andere creaties van sneeuw maken of lekker sneeuwballen gooien. Dat wil helaas deze winter nog niet lukken.


Bij de winter hoort voor mij ook het voeren van de vogels. Het is altijd genieten als de vogels in de tuin bezig zijn om hun kostje bij elkaar te zoeken. Verschillende soorten door elkaar en ieder voor zich.

Daarom dit keer gekozen voor een vogelhuisje. Het is een heel klein vogelhuisje, eigenlijk te klein voor onze gevederde vriendjes buiten, omdat ik niet wist hoe goed het met PanPastels te bewerken zou zijn.


Ik heb gekozen voor één van de vogelhuisjes die bij de Action te koop zijn. Eerst het huisje grondig geschuurd om het te bewerken oppervlakte zo glad mogelijk te krijgen. Na het stofvrij maken op beide zijkanten met Memento een stempel gestempeld.


Het stempelen op hout gaat goed. Het is alleen handig om in de gaten te houden of het acrylblok past, want door het dakje en de bodem was dat wel even passen en meten.

Omdat het een houten huisje is, vond ik het leuk om de contouren van de stempel eerst te houtbranden, maar als je niet overeen houtbrander beschikt, is het ook mogelijk om de  stempel direct in te kleuren met PanPastels.


 Na het bewerken van de beide zijkanten op het dakje de dakpannetjes gebrand en ingekleurd met rode PanPastels. Voor het schaduweffect met de dakpannetjes zwart gebruikt.


   De gebruikte kleuren zijn:
100.5  Titanium White
220.5  Hansa Yellow
250.5  Diarylide Yellow
340.5  Permanent Red
340.8 Permanent Red Tint
380.5  Red Iron Oxide
380.8  Red Iron Oxide Tint
680.3  Bright Yellow Green Shade
740.5  Burnt Sienna
800.5  Black

Zoals altijd weer een leuke uitdaging om Panpastels uit te proberen op ander materiaal dan papier, maar ook deze keer weer een aardig resultaat.3 opmerkingen:

Wenda zei

Wat is hij leuk geworden Els, heel mooi gedaan. nou lekker toch zo'n klein knus huisje voor de vogels krijgen ze het ook niet koud.

Hugs Wenda

Annemarie zei

Wat een superleuk huisje!

ann B zei

Knap vogelhuisje !
zelf vind ik het ook leuk om met de pan pastels op hout te werken .