Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

zaterdag 30 april 2016

Schuren met een sportwagen

Hallo allemaal,

schuren met een sportwagen. Inderdaad schuren en niet scheuren, geen typefout dus, want deze sportwagen is met PanPastels gemaakt op schuurpapier. Een echte felicitatiekaart voor een sportieve man die graag klust.
Op zoek naar een ondergrond voor een kaart met PanPastels, besloot ik het op een vel schuurpapier uit te proberen.
Voor deze kaart heb ik bewust gekozen voor een lichte kleur schuurpapier met een fijne korrel, nummer 400. In eerste instantie in een hoekje uitgeprobeerd of de PanPastels goed bleef zitten en omdat dit een bevredigend resultaat gaf, begonnen met het tekenen van een sportwagen.


 De sportwagen met een grafiet potlood HB met dunne lijnen op het schuurpapier getekend en daarna  ingekleurd met zachte penselen en PanPastels.
Deze kaart is niet gefixeerd.

Het is natuurlijk mogelijk om het schuurpapier als het klaar is in de originele verpakking te schenken, maar ik heb er toch voor gekozen om er een originele kaart van te maken.


Daarom na het inkleuren het schuurpapier op maat gesneden voor een kaart. Het schuurpapier op een stuk rood cardstock geplakt en daarna op een afgemeten vel scrapbook papier. Het geheel op een dubbel gevouwen stuk rood cardstock geplakt en afgewerkt met uitgestanste tandwielen.

De gebruikte kleuren zijn:
100.5  Titanium White
340.5  Permanent Red
340.8  Permanent Red Tint
380.5  Red Iron Oxide
380.8  Red Iron Oxide Tint
740.5  Burnt Sienna
800.5  Black

De jarige kan binnenkort schuren met zijn kaart, maar ik hoop toch dat hij niet direct na zijn verjaardag gaat klussen en nog even van zijn kaart gaat genieten.

Hoop dat jullie weer nieuwe idee├źn hebben opgedaan, want mannenkaarten zijn voor de meesten onder ons minder makkelijk dan alle andere kaarten. Veel succes weer!

4 opmerkingen:

Wenda zei

Wat is hij super geworden Els, Schitterend geheel en dat op SCHUURPAPIER.

Hugs Wenda

3dnadia zei

Prachtig, wat een leuk idee

Groetjes Nadia

Diny Sprakel zei

Wat een geweldige toepassing. Knap tekenwerk

Daniela Rogall zei

Fantastic Els, love it!