Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

dinsdag 12 april 2016

the landscape


Hallo allemaal,

na alle experimenten met PanPastel op diverse materialen had ik dit keer veel zin om weer eens een stempelkaart te maken met mijn lievelingsstempels. Voor het stempel van de stempels op de kaart alleen VersaMark gebruikt.
De kaart begonnen met het stempelen van de ondergaande zon en de weerspiegeling daarvan in het water. Na het inkleuren met oranje en geel de mangrovebomen en de wortels gestempeld en ingekleurd met PanPastel. Daarna de rotsen aan de onderzijde van de kaart gestempeld en eveneens ingekleurd.
Vervolgens de hele kaart ingekleurd en de laatste details aangebracht met de stempels met de lisdodde en de kleine keien in het water. De kleine keien met grijs ingekleurd.

Daarna voor de achtergrond een stuk oranje cardstock gesneden dat rondom 1,5 cm groter is dan de stempelkaart zelf. Daarop eerst met een stempel met waterrimpels alle randen vol gestempeld met Distress inkt; rusty hinge. Daarna een aantal stempels van de stempelkaart met de zelfde kleur Distress inkt gestempeld, zoals de mangrovebomen en de rotsen.

Als laatste de kaart op het bewerkte oranje cardstock geplakt en het geheel op donkerrood cardstock geplakt en de tekst op een gestanste label gestempeld met Distress inkt.

Het gips voor het bewerken voorzichtig schoon geborsteld en daarna direct alle kleuren met PanPastels aangebracht. Als laatste het strandje gefixeerd.

De gebruikte kleuren zijn:
220.5  Hansa Yellow
250.5  Diarylide Yellow
340.5  Permanent Red
380.5  Red Iron Oxide
430.5  Magenta
470.5  Violet
520,5  Ultramarine Blue
660.5  Chromium Oxide Green
680.5  Bright Yellow Green
680.3  Bright Yellow Green Shade
740.5  Burnt Sienna
800.5  Black

Dit keer dus geen uitdaging met nieuw materiaal, maar ik hoop dat toch dat ook deze kaart jullie inspiratie kan geven om zelf weer aan de slag te gaan.


4 opmerkingen:

Orsolina zei

Wow, fantastic. Greatful colors.

ann B zei

Prachtig gedaan!

Daniela Rogall zei

Wonderful card Els!

Lydia Boode zei

Heel mooi geworden. deze stempels heb ik ook nog ergens. Goed idee om ze ook weer eens te pakken.
Super inspiratie dus.

dikke knuffel