Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

zondag 31 juli 2016

Put all your worries in a bubble


Hallo allemaal,

Behalve regen, blijft alles met water is mij boeien. Daardoor heb ik ook veel stempel die met dit thema te maken hebben. Het is dan ook nooit moeilijk om een keuze te maken. Dit keer viel mijn oog op de libelle. Een mooi insect met prachtige tere en transparante vleugels.


De ondergrond van mijn kaarten is meestal wit karton. Zo ook deze keer. Op het witte karton met een sponsje lichtblauwe PanPastel aangebracht. Daarna met zwarte Memento de bomen op de achtergrond en de lisdoddes op de voorgrond gestemd.

Voor de bel (bubble) een ovale stans gekozen en deze uit wit karton gestanst. Met VersaMark een achtergrondstempel op het karton gestempeld en deze met een soft tool en gele PanPastels gekleurd. De buitenzijde van het ovaal met lichtblauwe parelmoer PanPastels bewerkt. De rand van het ovaal aangezet met donkerblauwe PanPastels.

Na het fixeren de libelle met zwarte Memento op het ovaal gestempeld en deze ingekleurd met lichtblauwe en lila parelmoer Panpastels. Ook dit deel van de kaart gefixeerd.Als laatste een lisdodde gestanst en deze ingekleurd met groene en bruine PanPastels. Ook de lisdodde na het inkleuren gefixeerd.

Als laatste de ovale stans met de libelle en de lisdodde op de kaart geplakt. De hoeken met een pons afgerond. De kaart op een stuk kanariegeel cardstock geplakt en dit deel van de kaart op een stuk dubbelgevouwen donkergroen cardstock geplakt.

De gebruikte kleuren zijn:
250.5   Diarylide Yellow
520.1   Ultramarine Blue Extra Dark
520.8   Ultramarine Blue Tint
560.8   Phthalo Blue Tint
580.8   Turquoise Tint
640.3   Permanent Green Shade
740.3   Burnt Sienna Shade
820.3   Neutral Grey Shade
952.5   Pearlescent orange
954.5   Pearlescent violet
955.5   Pearlescent blue

Door het werken met de parelmoer kleuren krijgen de tere, transparante vleugels van de libelle een realistische uitstraling, doordat in de parelmoer kleuren van PanPastel mica is verwerkt.

Hoop dat jullie weer inspiratie voor nieuwe kaarten hebben gekregen.
Veel succes weer!


1 opmerking:

Wenda zei

Hij is weer super geworden Els, heel mooi.

Hugs Wenda