Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

zaterdag 28 november 2015

Kyary Pamyu Pamyu

Hoi iedereen,

deze keer heb ik weer een realistische tekening gemaakt omdat het me vorige keer erg goed beviel en ik erg tevreden met hoe de vorige geworden was, dit keer heb ik de Japanse solo artiest Kyary Pamyu Pamyu getekend. Ik zal deze keer uitleggen hoe ik deze tekening gemaakt heb, Hieronder het eindresultaat en de foto die ik als voorbeeld heb gebruikt.
Ik ben begonnen met een potloodschets op A4 papier, nagetekend van de foto vanaf mijn mobiel, daarna heb ik de grootste delen van haar shirt ingevuld met een mix van zwart en donkerblauw (dit heb ik nadat het haar klaar was beter gedaan).Hierna heb ik de strikjes zwart gemaakt en daarna de glanzende delen uitgegumd en met wit over heen gegaan, toen heb ik de irissen groen gemaakt en voorzichtig met rood een paar bloedvaatjes getekend.


Daarna heb ik het haar gedaan met een mix van huidskleur en bruin en een klein beetje zwart op de plekken met de meeste schaduw. Ik ben begonnen bij de pony en heb het deel waar het meeste licht op valt wit gelaten en ben er met een doezelaar over heen gegaan tot de kleuren en het wit van het papier mooi in elkaar over liepen. Bij haar kruintje heb ik een klein beetje zwart aangebracht en dit heb ik ook laten overlopen in de kleur. Met dezelfde techniek heb ik de rest van het haar gedaan.  Als laatste heb ik haar huid en het gezicht gedaan, ik ben bij haar nek en arm begonnen. Hiervoor heb ik een mix van huidskleur en wit gebruikt, omdat haar huid heel erg licht is en om contrast te creĆ«ren met het haar, waarvoor ik ook huidskleur had gebruikt. Op de donkerste plekken heb ik een heel klein beetje bruin gebruikt. Op de allerlichtste plekken heb ik een beetje wit aangebracht. 

 Voor het gezicht heb ik dezelfde mix gebruikt en hiermee haar hele gezicht ingekleurd, daarna ben ik met een beetje wit over de lichtste plekken op haar wangen gegaan. Voor de meeste schaduwen heb ik de huidskleur gebruikt, voor de donkerste schaduwen bij haar mond een klein beetje bruin en voor haar neusgaten en de schaduwen bij haar neusvleugels een heel klein beetje zwart. Hierna heb ik de ogen gedaan, ze heeft opvallende lange zwarte wimpers en als je goed kijkt kun je zien dat ze 2 verschillende kleuren in haar iris heeft; bruin en blauw, dit komt omdat ze blauwe kleurlenzen in heeft (dit zijn lenzen met of zonder sterke met een kleur er in, als je deze in doet is het net alsof je een andere kleur ogen hebt). Haar natuurlijke oogkleur is bruin en je kunt deze kleur zien omdat haar pupillen klein, waarschijnlijk omdat er veel licht is geweest tijdens de photoshoot. Ondanks het een heel klein oppervlak en het heel moeilijk was, is het mij toch gelukt om allebei de kleuren in haar ogen te krijgen.
Voor de lippen heb ik een mix van roze en licht roze gebruikt, de glanzende delen heb ik weer uitgegumd en voor de donkerste schaduwen heb ik weer een klein beetje zwart gebruikt.


Hierna heb ik het shirt en hier en daar nog wat details bijgewerkt, daarna heb ik alles gefixeerd en de strikjes nog iets zwarter gemaakt. Hier nogmaals het eindresultaat, ik hoop dat jullie dit een mooie bijdrage aan dit blog vonden. En voor iedereen die nieuwsgierig is geworden naar Kyary een link naar de video van Pon Pon Pon, een van haar bekendste liedjes.
Gebruikte kleuren:
100.5 Titanium White
340.5 Permanent Red
340.8 Permanent Red Tint
380.5 Red Iron Oxide
380.8 Red Iron Oxide Tint
430.5 Magenta
520.1 Ultramarine Blue Extra Dark
520.5 Ultramarine Blue
740.5 Burnt Sienna
800.5 Black

Groetjes Daphne

2 opmerkingen:

ann B zei

Wauw , wou dat ik ook zo kon tekenen .
Groetjes Ann

Daphne zei

Bedankt, en met veel oefenen kan dat echt :)