Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

maandag 2 november 2015

Vliegenzwam

Goedemorgen allemaal,

gelukkig duurt elk jaargetijde 3 maanden, zodat er tijd genoeg is om met dit thema diverse kaarten te kunnen maken. De herfst, een tijd met prachtige warme kleuren, mooie bladeren en schitterende paddenstoelen blijft fascineren. Daarom toch weer een paddenstoel als onderwerp voor een kaart gekozen en wel voor één van de meest bekende paddenstoelen “de vliegenzwam”.


Eerst op een kladje een schets van een paddenstoel getekend om daarvan een mal te kunnen maken. Met behulp van de mal de paddenstoel op een wit stuk karton getekend. Daarna de paddenstoel ingekleurd met PanPastel. Na het fixeren van de paddenstoel de mal eroverheen gelegd om met een sponsje de achtergrond te kunnen kleuren met diverse  groen tinten.
Daarna de rand aan de onderzijde donkerder gemaakt en de grassprietjes met behulp van een doezelaar getekend.

Voor de herfstbladeren met behulp van een ponsje een groot aantal blaadjes uit wit papier geponst en met sponsjes gekleurd met de bruine, groene en rode tinten van PanPastel. Met een gelpen de nerven op de bladeren getekend.
Een mal van het uitgeponste blaadje gebruikt om een aantal bladeren in het groen op de achtergrond zichtbaar te maken.


Voor het herfstblad met de tekst “Lief” een stempel van Tim Holz gebruikt. Na het stempelen met VersaMark ook dit blad gekleurd met de bruine en groene tinten. Het blad na het fixeren met een stukje foam tape op de kaart geplakt.


De stippels op de hoed zijn van kleine stukjes Artista, een zelfhardende boetseerklei gemaakt. Deze met hobbylijm opgeplakt.

De gebruikte kleuren zijn:
100.5     Titanium White
220.5     Hansa Yellow
250.5     Diarylide Yellow
340.5     Permanent Red
380.5     Red Iron Oxide
380.8     Red Iron Oxide Tint
660.5     Chromium Oxide Green
680.5     Bright Yellow Green
680.3     Bright Yellow Green Shade
680.8     Bright Yellow Green Tint
740.5     Burnt Sienna
800.5     Black

Ik denk dat ik deze kaart maar niet verstuur, want hopelijk komt er dan snel een kaboutertje in wonen, want een extra hulpje in huis is altijd welkom. Daarom alleen al wil ik wel in kaboutertjes geloven.
Het was weer ontspannend en leuk om deze kaart te maken.


2 opmerkingen:

Mieke zei

Whaw, echt prachtig!
Ik zou hem ook niet versturen, maar elk jaar op de kast zetten als decoratie (en ja, wie weet krijg je dan nieuwe bewoners...?)

Wenda zei

Vind deze kaart toch wel weer helemaal super hoor Els, heel mooi, laat het raam maar een stukje open want ik heb ze al in de straat gezien van die rode mutsjes.

Hugs Wenda