Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

donderdag 13 september 2012

Pan Pastel met Te Gekke Krijtjes

Hallo, ik zal me eerst even voorstellen.
Ik ben Boukje van der Weit, getrouwd met Jan Wytze en moeder van drie kinderen. 'k Woon in het noorden van Friesland en sta twee dagen in de week voor de kleuters van de basisschool. Mijn grote hobby is scrappen. Ik ben vooral een kaartenmaakster, maar ook het scrappen van foto's of projecten of zo nu en dan een art journal vind ik leuk om te doen!
Pan Pastel ontdekte ik op internet en toen ik bij Creabest het mocht proberen, was ik verkocht. Vooral in combinatie met Versamark en stempels krijg je erg leuke effecten! Het mooie is ook dat je kleuren kunt mengen, zodat je altijd de kleur kunt krijgen die bij je papier past. 'k Ben blij dat ik dit DT mag versterken en ik hoop dat ik jullie kan inspireren met mijn werk.

Ik weet dat het nog vroeg is voor een kerstkaart. 'k Hou meestal niet zo van seriewerk en maak liever zo nu en dan eentje, dan zie ik wel waar ik uitkom. Op de beurs in Zwolle vond ik de Te Gekke Krijtjes, waarvan ik de metallic doos mee naar huis heb genomen. De krijtjes zijn gemaakt van bijenwas. Je kunt er reliëf mee aanbrengen door er bv. een blad onder te leggen en er met je krijtje overheen te wrijven. Door met een droge doek te poetsen, maak je het glanzend. Dit geeft een leuk effect in combinatie met Pan Pastel!Voor deze kaart ben ik begonnen met een Bingo embosfolder. Na het embossen ging ik met het gouden metallic krijtje over het reliëf en langs de randen. Dit wrijf je goed in met een droge doek, zodat het gaat glimmen. Daarna bracht ik met een sponsje de kleuren Pan Pastel aan. Bovenaan de Bingokaart stanste ik mijn notebook stans van Die namic.


Bij het rondje legde ik onder het papier een stukje tule, je krijgt nu het tule effect op je papier. Zie je het glanseffect? (is lastig op de foto te krijgen...)


Het vogeltje stempelde ik op een correspondentiekaart met Archival inkt coffee en met een soft tool heb ik de kleuren aangebracht. De afbeelding heb ik uitgeknipt en op een label van Marianne Design geplakt (ook bewerkt met goud krijtje en Pan Pastel)


De bloemen zijn gestanst, de hulstblaadjes gestempeld met versamark en bewerkt met Pan Pastel.


De 'kerstbal' is met touw opgehangen aan de bovenkant. Boven en onder heb ik nog een strook ribkarton toegevoegd.


Je kunt hier natuurlijk ook prima een gewone kaart mee maken, door op het label bv. een cijfer te plaatsen met de leeftijd van de jarige...
Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

4 opmerkingen:

Welmoed zei

Prachtig! leuke combinatie!
Heel erg mooi en duidelijke uitleg!

Vr. gr. Welmoed

roelie zei

heel leuk bedacht deze bingo kerst kaart

het is een prachtige combi met van alles en kleuren geworden

gr roelie S

Brenda zei

wauw, wat mooi. leuk effect met die krijtjes.
groetjes Brenda

Gea zei

wauw, prachtig!
groetjes gea