Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

woensdag 24 augustus 2016

Draak

Hoi iedereen,
de afgelopen week heb ik een draak gebouwd, en dit is het resultaat. Ik heb PanPastels gebruikt om haar een mooie kleur te geven.
De hele draak is gemaakt van papier-maché en een paar ijzerdraadjes.
Ik ben begonnen met de onderdelen te maken en deze in elkaar te zetten. Het lijf is om een ballon gemaakt, waardoor het hol is zodat de draak niet te zwaar wordt.
Daarna heb ik de hele draak wit geverfd met Gesso en heb met PanPastel grof bepaald waar ik de kleuren wilde. Toen heb ik de kleuren beter aangebracht en ik elkaar laten over lopen.
Voor het kleuren gaan we gebruik maken van de schaduwen die de draak al heeft, zodat we zelf weinig schaduwen hoeven te kleuren en het er van elke hoek natuurlijk uit ziet. Ik heb alleen een klein beetje schaduw aangebracht bij de benen, in de vleugels en bij de ogen.

Toen ik tevreden was met het lijf, ben ik de vleugels gaan maken. Ik heb eerst een basis gemaakt met ijzerdraad en deze bekleed met papier-maché. Daarna heb ik stroken krant opgerold en aan de basis bevestigd. Als laatste heb ik de hele vleugels bekleed met een stuk krant en de stukjes die uit staken afgeknipt. Ook de vleugels heb ik wit geverfd met Gesso. Daarna heb ik deze ook weer op dezelfde manier en kleuren gekleurd als het lijf.Toen de vleugels klaar waren, heb ik 2 kleine gaatjes in het lijf gemaakt, waar de ijzerdraadjes van de vleugels in kunnen.


En de vleugels zitten vast! Nu moeten ze nog even goed drogen, dus ik heb ze even ondersteunt.

Als laatste heb ik er 2 ogen ingezet en met een klein beetje papier-maché er oogleden omheen gemaakt en met een fineliner een mond en 2 neusgaten getekend.

De draak is helemaal klaar!
 


Gebruikte kleuren:


430.1  Magenta Extra Dark
430.3  Magenta Shade
430.5  Magenta
430.8  Magenta Tint
470.1  Violet Extra Dark
470.3  Violet Shade
470.5  Violet
470.8  Violet Tint
560.5  Phthalo Blue
560.8    Phthalo Blue Tint


Groetjes
Daphne1 opmerking:

Crea Astrid zei

Lijkt me niet echt een makkelijke klus. Maar je hebt er een hele mooie draak uit getoverd.

Groetjes, Astrid.