Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

dinsdag 8 oktober 2013

Oosterse landschapjes in groen tinten.....


Hallo allemaal,

Vandaag laat ik jullie twee voorbeelden zien van het werken met de Pan Pastels op gekleurd papier. Ik heb hier een groengele tint Basic Grey papier gebruikt dat een beetje 'gevlamd' is. Ik heb de kleuren hoofdzakelijk in groen/geel tinten gehouden.
Weer een in stappen om het iets gemakkelijker te maken.
Benodigdheden:
Pan Pastels;
220.8 Hansa Yellow tint
220.5 Hansa Yellow
220.1 Hansa Yellow extra dark
680.5 Bright yellow green
680.1 Bright yellow green extra dark
250.5 Diarylide yellow
250.1 Diar. yellow extra dark
660.1 Chrom.oxyde green extra dark
sponsjes en tools
Derwent gumpotlood
Fixatief
witte gelpen
kleurpotloden Derwent/Prisma
Versamark
Memento bamboo leaves/ Olive green
cirkel masker/papier voor bergen mal
Stempels Chocolate Baroque;
Landscape edges/Floral edges/Eastern Landscape/

Werkwijze:
Begin met behulp van de mal waarop ik wat bergen/heuvels heb getekend en uitgeknipt. Zo heb je altijd twee gedeelten van de mal die je allebei kunt gebruiken.( positief en negatief) Op het tweede voorbeeld zijn de bergen gescheurd uit het papier, dit geeft weer een ander effect. Als je kunt tekenen kun je het natuurlijk ook uit de hand doen met eventueel een foto als voorbeeld. Dit adviseer ik ook aan mensen die het moeilijk vinden om een landschap uit het hoofd te maken, neem een foto die je inspireert en je kunt dan ook goed zien waar schaduwen zijn en hoe je de kleuren kunt gebruiken.



Op de eerste laag zijn de bergen gemaakt met de tinten groen die je hierbij ziet. De zon is gemaakt mbv. de cirkelmal en de geel en oranje kleur.

In de 2e laag is de berg met bomen met Versamark gestempeld en bewerkt met de Diar. yellow extra dark. De fijne gedeelten heb ik bewerkt met kleurpotlood. De groene vlek rechts boven in het papier heb ik donkerder gemaakt zodat het ook een rots lijkt. Met de Hansa yellow tint heb ik lichtplekken gemaakt langs de rots,zon en wat op de heuvels.

In de 3e laag is de kleine pagode met bomen gestempeld met Versamark en weer bewerkt met de Pan pastels.Weer wat accenten met wit potlood gegeven.

In de 4e laag heb ik meer kleur aangebracht op het dak van de pagode.Onderaan heb ik de 1e laag Floral edges bewerkt met Pan Pastel. Deze border stempels zijn er in acryl (clearstempels) en perfect voor het maken van landschapjes en het opwerken van lagen.


En hier de laatste laag en de uiteindelijke kaart. Hier nog wat extra lagen gestempeld met de Floral edges en Memento inkten. Nog wat strepen door de zon aangebracht langs een afgescheurd stukje papier.

De tweede kaart is gemaakt met dezelfde tinten Pan Pastel en op dezelfde manier opgebouwd. Hierbij heb ik ook nog wat stempels van de Moonlit Waterfall en Oriental Crane sheets van CB gebruikt. De andere stempels zijn van de Landscape edges en Floral edges.


Ik hoop jullie weer geinspireerd te hebben met deze kaarten en ik vind het werken op gekleurd papier en vooral de effen soorten Basic Grey erg leuk. Heb je vragen, laat het gerust weten.........

tot de volgende keer,






10 opmerkingen:

Ghea zei

wow wat een beeldschone Oosterse landschappen SUPERrrrr MOOI!!!!!
Liefs Ghea ♥

CARDS BY JOL AND ART BY JOL zei

wauw, prachtig, dank je wel voor de duidelijke uitleg.

groetjes jolande

Gerrina zei

Wat een prachtige kaarten! Groetjes, Gerrina

Paper Creations by Shirley zei

Stunning designs Miranda and thank you for the excellent tutorial. Warm Greetings, Shirleyx

José zei

In een woord GEWELDIG. Wat mooi.
José

Sue's Crafty Corner zei

Both of these are stunning Miranda. great tutorial too.

Sue x

Boukje zei

Prachtig landschapje en mooi duidelijk stap voor stap!
Groetjes Boukje.

maria's knutselplezier zei

Prachtig Miranda, bedankt voor de goede uitleg , we kunnen weer aan de slag!!

Groetjes
Maria

Anneke zei

Hele mooie frisse kleur heb jij gebruikt. Er zit ook mooi diepte in jouw kaart. Prachtig is hij geworden. Groetjes Anneke.

Unknown zei

GAAF ZEG!!!!!