Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

dinsdag 27 oktober 2015

Happy Halloween

Goedemorgen allemaal,

zaterdag 31 oktober 2015 is het Halloween, daarom deze keer voor dit onderwerp gekozen, want zo’n kaart kan je eigenlijk maar één keer per jaar maken. Zelf vier ik geen halloween, maar de kleuren die hierbij passen, zoals zwart, oranje en geel vind ik wel goede kleuren om mooie, vloeiende kleurcombinaties te maken. Ondanks blauw mijn lievelingskleur is, werk ik ook graag met deze kleuren.

Daarnaast ben ik ook dol op vleermuizen en raven, dieren die ook goed in dit thema passen en waarvan ik ook mooie stempels heb.


Voor deze kaart heb ik een stuk wit karton genomen en daarop met een mal van een grote cirkel met een dunne potloodlijn de cirkel getekend. Daarna met PanPastels vanuit het midden met sponsjes de kleuren aangebracht; eerst Titanium White, daarna Hansa Yellow en Diarylide Yellow en als laatste Permanent Red.
Nadat dit deel van de kaart gereed was met een spons de achtergrond met PanPastel zwart gemaakt. Het zwart dun over de oranje buitenrand van de cirkel aangebracht, zodat er een mooie, zachte overvloeiing in de kleuren ontstaat.

Vervolgens met zwarte Memento inkt de raaf en de takken rond de cirkel gestempeld; van deze tak heb ik twee stempels; één voor de linkerkant en één voor de rechterkant.


Daarna de kaart op twee verschillende kleuren oranje scrapbookpapier en zwart cardstock gelijmd. Van het oranje scrapbookpapier de letters voor de tekst “Happy Halloween” en de takjes bij de bloemen gestanst.


Voor de witte roosjes de zelfde kleuren als op de kaart gebruikt. De buitenste bloembladeren en de takjes met Permanent Red en Diarylide Yellow met de zelfde kleuren bewerkt.

Als laatste de vleermuisjes gestempeld en ingekleurd met Black, Burnt Sienna en Red Iron Oxide.


Op de roosjes zwarte stickles en op de letters oranje stickles aangebracht.

De gebruikte kleuren zijn:
100.5     Titanium White
                     220.5     Hansa Yellow
250.5     Diarylide Yellow
340.5     Permanent Red
380.5     Red Iron Oxide
740.5     Burnt Sienna
800.5     Black

De stempel van de raaf heb ik voor het eerst gebruikt en ik ben tevreden over het resultaat; het is een mooie stempel en ik blijf er verliefd op. Net als op het stempeltje van de vleermuis, die ik al heel veel heb gebruikt. Met dergelijke stempels is het niet moeilijk met plezier een leuke kaart te maken. Misschien heb ik iemand nog op een idee kunnen brengen en durft iemand zo kort voor Halloween de uitdaging aan om een Halloween kaart te maken? Ik ben benieuwd.

2 opmerkingen:

Annemarie zei

Prachtig mooie kleuren heb je gebruikt!

Wenda zei

Deze uitdaging ga ik niet meer aan om een Halloween kaart te maken heb meer zin om een kwal te maken. Maar wat deze kaart betreft hij is weer super geworden mooie warme kleuren.

Hugs Wenda