Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

donderdag 15 oktober 2015

Geniet van de kleine dingen


Goedemorgen allemaal,

Herfst een seizoen dat eindeloos blijft inspireren voor het maken van allerlei kunst en creaties voor in de tuin, het huis of voor een simpele kaart. Ook de duizenden prachtige paddenstoelen nodigen tijdens koude en regenachtige avonden uit tot het maken van allerlei creaties.

Dit keer ben ik dan ook voor de paddenstoelen gevallen, maar wilde toch geen vliegenzwam, eekhoorntjesbrood of andere veel voorkomende zwam gebruiken, hoe mooi ik deze ook allemaal vind. Het was dan ook niet moeilijk om te besluiten mijn lievelingsonderwerp de paddenstoel te combineren met mijn lievelingskleur blauw!Voor deze kaart heb ik een stuk zwart karton genomen en heb daarop in hele dunne lijnen met een lichtgrijs potlood de paddenstoeltjes getekend. Deze lijnen zijn onder de PanPastel tekening verdwenen. Daarna met PanPastels de paddenstoeltjes en steeltjes ingekleurd met de soft knife en wattenstaafjes.
Vervolgens de kaart op maat gemaakt en op paars  en blauw cardstock geplakt.

De tekst op een stuk zwart karton gestempeld en bestrooid met de paars, glitter embossingpoeder “Magical Mauve” van Wow. Na het embossen de rand afgewerkt met PanPastel en na het fixeren met foamtape op de kaart geplakt.

De gebruikte kleuren zijn:
100.5     Titanium White
430.5     Magenta
470.5     Violet
470.8     Violet Tint
520.5     Ultramarine Blue
560.8     Phthalo Blue Tint
580.3     Turquoise Shade
580.5     Turquoise
800.5     Black
                             
Het is een eenvoudige kaart geworden, maar wel met het resultaat dat ik in mijn hoofd had. Een herfstkaart anders dan anders! Toch zal ik binnenkort nog een kaart maken met een natuurgetrouwe paddenstoel en warme herfstkleuren, want dat blijf ik toch ook geweldig vinden.Els

3 opmerkingen:

Anneke. zei

Wat heb je deze kaart prachtig gemaakt! Super mooie kaart.
Groetjes Anneke

Wenda zei

Het is inderdaad weer paddenstoelen tijd en ze zijn heel mooi geworden maar ben ook benieuwd naar je paddenstoelen in de warme herfst kleuren.

Hugs Wenda

emsiescreaties zei

Prachtig gedaan, mooi transparant effect......