Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

donderdag 1 oktober 2015

Herfst

Goedemorgen allemaal,

Het is officieel herfst; een prachtig seizoen met mooie, warme kleuren en heel veel onderwerpen die kunnen inspireren tot het maken van kaarten.

Dit keer is mijn keuze gevallen op herfstbladeren. Die komen in deze tijd in allerlei kleuren tevoorschijn en zijn allemaal uniek. Het kleuren van herfstbladeren kan dan eigenlijk ook nooit mislukken; het kan hooguit anders uitvallen dan je in gedachten hebt.


Voor deze kaart eerst de achtergrond gestempeld met VersaMark. Deze stempel met boomstammetjes is van Impression Obsession Rubber Stamps en is van de serie cover.a.card. Dat zijn hele mooie en fijne stempels. Met één afdruk heb je een kaartvullende achtergrond. Na het stempelen diverse warme PanPastel kleuren met sponsjes aangebracht.

De bladeren zijn ook met VersaMark gestempeld. De stempels zijn van Tim Holz uit de serie “falling leaves”. Ook op deze afdrukjes zijn diverse warme PanPastel kleuren met sponsjes verwerkt.


De tekst is een stempel van Nellie van Leeuwen en is op de zelfde manier gemaakt.

Aangezien ik nog wat vond ontbreken, een hoek van de achtergrond stempel opnieuw met VersaMark gestempeld en weer met de zelfde tinten gekleurd. Daarna een paar boomstammetjes uitgeknipt en op een laag verpakkingsmateriaal geplakt en opnieuw uitgeknipt. Omdat het verpakkingsmateriaal wit is, de randen voorzichtig met een sponsje met PanPastel gekleurd. Vervolgens de losse boomstammetjes op de kaart geplakt.


Als laatste met een kwastje een heel dun laagje goudkleurige Perfect Pearls op de tekst en de bladeren aangebracht, zodat deze een sprankelende uitstraling krijgen. Gelukkig is het bekend, dat deze kleine glimmertjes bijna niet op de foto zijn vast te leggen.

De gebruikte kleuren zijn:
220.5  Hansa Yellow 
250.5  Diarylide Yellow
340.5  Permanent Red
380.5  Red Iron Oxide
660.5  Chromium Oxide Green
680.3  Bright Yellow Green Shade
680.5  Bright Yellow Green
680.8  Bright Yellow Green Tint
740.5  Burnt Sienna
800.5  Black
                             
Deze keer waren het dus de herfstbladeren die mij inspireerden tot het maken van een kaart, maar dit seizoen biedt nog zoveel prachtige ideeën, dat er nog te veel onderwerpen zijn voor de volgende kaart. Gelukkig kan ik er nog een paar nachtjes over slapen.Els

3 opmerkingen:

Wenda zei

echt een schitterende herfst kaart.

Hugs Wenda

emsiescreaties zei

Mooie kleuren!

Ann Bergé zei

Prachtig , de bladeren lijken wel echte .