Helaas is dit blog niet meer actief.

Voor cursussen met PanPastel verwijs ik je naar

donderdag 30 mei 2013

Layout Lief met Pan Pastel

Dit wordt een lange post..., ik heb een stap voor stap beschrijving voor jullie gemaakt van een layout met Pan Pastel.Mijn inspiratie begon hier met een filmpje. Dat bracht me op het idee om zoiets te doen met Pan Pastel! Omdat het een babyfoto is, heb ik de kleuren zacht gehouden, vond ik mooi hierbij.

Werkbeschrijving:
-Neem een scrapvel met al iets in de achtergrond, ik heb van Prima Marketing uit de Printery Collection het vel 'Negative' genomen. Bewerk de randen met de template en Pan Pastel Raw Umber Shade 780.3,  je schuift je template steeds een stukje opzij en zorgt dat de overgangen mooi aansluiten (zie foto)


-Zoek kleuren Pan Pastel die passen bij de sfeer van de foto, probeer dit bv. eerst even uit op een printerpapiertje en leg je foto er even bij. Breng kleur aan in de achtergrond. Ik heb gebruikt (zie foto)
*Red Iron Oxide Tint 380.8
*Yellow Ochre Tint 270.8
*Raw Umber Shade 780.3
*een vleugje Yellow Ochre 270.5


-Breng de achtergrondstempel aan met Versamark en bewerk dit met een sponsje Red Iron Oxide Tint 380.8 en Raw Umber Shade 780.3 (foto)


-Breng Light Molding Paste aan met je paletmes of een oud bankpasje over de template Mini Art Is en laat dit drogen. (foto)


-Op je craftsheet breng je acrylverf Blush Pink en Vanilla Bean aan, spuit hier water bij en meng dit. Neem dit op met een pipet en laat het druppen op je achtergrondvel. Laat de druppen naar beneden uitlopen......Oeps...bij mij gaf dit niet zoveel effect, dus daarna heb ik hetzelfde nog eens geprobeerd met Distress Ink Pumice Stone. (vandaar en de verf én de Distress Ink op de foto)
-Met een rietje heb ik gestempeld en kleine cirkeltjes met het verfmengsel aangebracht. Als je op de detailfoto klikt onderaan, zie je de rondjes op de foto...


-Zo heb ik druppels aangebracht...


en naar beneden laten lopen.... Droog dit met een heatgun.


-Pons de blaadjes uit bv. Papicolor Leliewit, bewerk deze met Pan Pastel Raw Umber Shade 780.3 en breng met je vingers een heel klein beetje Modellier Creme mint/groen aan op de blaadjes, zo fixeer je en krijg je een prachtige groene glans op je blaadjes (foto)


-Stans vier bloemen van Marianne Design Collectable COL1316, druk ze in de Versamark en bewerk met Pan Pastel Raw Umber Shade 780.3.
-Spuit ze nat met zelfgemaakte glimmermist en kreukel ze om je kwasteinde of stokje. (Een tutorial met stap voor stap foto's van hoe je deze bloemen maakt vind je hier)


-Maak de grote bloem door twee grote en één kleine bloem te stapelen, het kleine bloemetje is enkel.


-Groepeer alles rond je foto op de layout en plak dit vast (zie foto)


-Misschien had je het al gezien? Onderaan heb ik later nog extra swirls gestempeld, zo kwam het toch even mooier terug.
-Voor de afwerking heb ik Stampendous Shabby White embossing enamel aangebracht en aan de onderkant verhit met een heatgun, zodat het poeder smelt en als laatste heb ik met Perlenpen Lachs en Pastelblau pareltjes aangebracht.


Gebruikte materialen:
-Pan Pastel:
*Raw Umber Shade 780.3
*Red Iron Oxide Tint 380.8
*Yellow Ochre Tint 270.8
*Yellow Ochre 270.5
-Template Prima Marketing
-Template Mini Art Is,
-Achtergrondstempel Hero Arts Flourish,
-Viva Modellier Creme 702 mintgroen,
-Golden Light Molding Paste,

-Marianne Design bloemen COL1316,
-Prima bloemen uit voorraad,
-Marianne Design Flower Ribbon bruin FR1126,
-Joy! craft ornament,
-Nellie Snellen blaadjespons,
-Randpons Martha Stewart doily lace,
-Cuttlekids alfabet met hobbyrubber,
-Perlenpen Lachs en Pastelblau,
-brad Xenos,
-Plaklint, plakparels Action,
-ribkarton.


Dank je wel dat je helemaal tot hier hebt gelezen, het was een lange post!
Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!

7 opmerkingen:

janieworkum zei

Ja inderdaad een heel verhaal, je hebt er ook wel heel veel werk aan gehad. Maar het resultaat is schitterend.
groetjes Janie

Gerrina zei

Idd lief; leuk deze kleuren en de structuur! Groetjes, Gerrina

Wilma zei

schitterend,

Els zei

Jeminee wat een lange post Boukje (lol) maar wat ontzettend interessant/duidelijk en erg leuk ook met de panpastel. Ik vind het een pracht lootje met een schattige foto.
Groetjes, Els

Hella zei

Wat een werk, maar het is wel een prachtige layout geworden. Fijn zo'n heerlijke duidelijke stap voor stap beschrijving.

Wiebine zei

Een prachtige layout heb je met je pan pastels gemaakt Boukje, die tekst-template doet het ook erg goed zeg, een mooi geheel zo,
groetjes,
Wiebine

Selma Teunissen zei

Mooi hoor!